SchoolApp: Portaal voor onze ouders

Wij maken gebruik van het ouderportaal en de app van SchoolWapps 2.0. Hiermee houden we u op de hoogte van actualiteiten op school. Om de informatie in SchoolWapps te kunnen bekijken heeft u een account nodig. Ouders van De Ark ontvangen hiervoor eenmalig een aparte brief met activeringscode. Bent u nieuw op De Ark, en hebt u de brief nog niet ontvangen? Vraag er dan naar bij één van onze collega's.

Wat is SchoolWapps 2.0?
SchoolWapps 2.0 maakt de communicatie tussen school en ouders eenvoudig en overzichtelijk. Via
de interactieve tijdlijn en de (groeps)kalender bent u altijd op de hoogte van actualiteiten van de
groep(en) van uw kind(eren). En dat in een modern jasje. De app ziet er prachtig uit!
De app draait op smartphones en tablets en is gratis verkrijgbaar in de Apple AppStore en Google PlayStore. Heeft u geen smartphone? Dan kunt u ook via internet het ouderportaal benaderen.

Meer informatie en ondersteuning is te vinden op de website van de ontwikkelaar:
https://www.schoolwapps.nl/ouders#/


Uit de app...

Hieronder leest u de enkele openbare berichten uit de tijdlijn van onze schoolapp.
Ouders van De Ark lezen meer in de app.


Aanvulling coronaprotol: Mondkapjes

Het zal u niet ontgaan zijn dat de situatie rond Corona (nog) zorgelijk is in Nederland. De Ark neemt de maatregelen die genomen worden om verspreiding van het virus tegen te gaan serieus. Voor u, voor onze omgeving, voor onze naasten en onszelf. Daarom volgen we de ontwikkelingen en passen wij waar nodig ons beleid aan.

In lijn met de landelijke richtlijn mondkapjes te dragen, geldt vanaf vandaag, als aanvulling op het protocol:

1. Het dragen van mondkapjes is voor bezoekers (ouders, leveranciers, externen) verplicht bij het binnengaan van ons gebouw. Het mondkapje wordt gedragen tijdens het lopen door het gebouw. Wanneer de bezoeker (aan tafel, op geruime afstand) zit, kan het mondkapje af. (Zoals ook in andere sectoren het geval is.) Personeelsleden zorgen voor ruime afstand en/of het gebruik van spatschermen.

2. Het dragen van mondkapjes op het schoolplein op de ‘spitsmomenten’ (rond het in-en-uitgaan van de school) wordt aanbevolen/verzocht aan alle volwassenen.

Wij vragen uw begrip voor deze maatregelen en danken u voor uw medewerking.

Deze aanvulling is opgenomen in de meest recente versie van ons protocol, dat te downloaden is op https://www.arkheemskerk.nl/WeerNaarSchool

Dans Kinderboekenweek De Ark 2020

Tijdens de opening van de Kinderboekenweek en de voorleeswedstrijd van De Ark dansten leerlingen op het themalied 'En toen'?

Bekijk de dans via: https://youtu.be/IR2FJFMoN2I

Bekijk de origine clip, songtekst en meer via

https://www.bnnvara.nl/kinderenvoorkinderen/artikelen/en-toen

De BredeSchool-Ateliers gaan (weer) van start! Ronde 1: Muziekatelier! *Gratis!*

Op 19 oktober starten de BredeSchool-Ateliers op De Ark!

Elk atelier bestaat uit een serie lessen voor verschillende leeftijden. De activiteiten zijn voor onze leerlingen gratis! Inschrijven kan door uiterlijk donderdags voor de start aan te melden bij mw. Henriette Pieck (per mail, telefoon of door de leerling zelf op de intekenlijst. Let op! Vol = vol.

Voor leerjaar 1 en 2: Muziekspeeltuin op 19 en 26 oktober.

Bewegen, zingen, spelen! Kom je ook meedoen? Klanken, geluiden, ritme, zingen, instrumenten, dansen….er komt van alles aan bod tijdens deze 2 afwisselende en gezellige lessen. Spelenderwijs leren de kinderen hoe leuk muziek is en het is ook nog goed voor de algemene ontwikkeling!

Voor leerjaar 3, 4 en 5: AMV (Algemene Muzikale Vorming) op 2 en 9 november.

Tijdens deze lessen krijgen de kinderen spelenderwijs de basis van het muziek maken mee, zoals ritme, toonhoogte en notenschrift. Daarbij worden de volgende werkvormen gebruikt: zingen, ritme tikken, luisteren naar muziek en zelf spelen op klokkenspel, ocarina (een klein blaasinstrument), blokfluit of keyboard.

Voor leerjaar 6,7 en 8: Zang op 16 en 23 november.

Als je bezig bent met zingen kan je even al het andere loslaten en dat geeft een heerlijk gevoel van ontspanning waardoor je de rest van de dag extra energie hebt. Bij kinderen gaat dit spelenderwijs en werken we ook aan noten lezen en tonen zingen. Na de warming up gaan we samen verschillende soorten muziek zingen: een kleine muzikale ontdekkingsreis met je stem.

Zie bijgevoegde flyer.

Ouderbijdragen 2020-2021

Rond 1 oktober ontvangt u, per leerling, een betaalverzoek voor de ouderbijdragen van 2020-2021. In bijgaande brief leest u alles over de ouderbijdragen van dit schooljaar, wat er dit jaar verandert en over de verrekening van het schoolreisje dat vorig jaar niet door kon gaan. We vragen u de brief goed te lezen en om rond 1 oktober uw mailbox (en spamfolder) goed in de gaten te houden!

Namens de leerlingen, teamleden en activiteitencommissie(s), dank voor uw bijdrage!