dagjevrij2

Beste ouder(s)/verzorger(s),
Regelmatig komt het voor dat ouders/verzorgers verlof willen vragen voor hun kind. Uiteraard moeten wij ons, bij het beoordelen van verlofaanvragen, houden aan de leerplichtwet.
De leerplichtwet beschrijft wanneer een schooldirecteur wel of geen verlof mag verlenen.

In een nieuwsbrief-special leest u een aantal belanrijke regels rond verzuim en verlof. De afspraken zijn niet nieuw. Jaarlijks wordt u erover geïnformeerd. Bijvoorbeeld in de schoolgids/kalender. Maar met de zomervakantie in zicht, brengen wij u over de verlofregels nogmaals op de hoogte.

Via de links, genoemd in deze brief, vindt u aanvullende (achtergrond)informatie van Gemeente Heemskerk en de Rijksoverheid.

Met vriendelijke groet,

Benjamin Pel
Directeur De Ark

Lees de speciale nieuwsbrief via https://deark.link/nb1819-verlof

 

Nieuwsbrief 13 staat voor u klaar op onze website en in de app. 
Een uitgebreide nieuwsbrief deze keer! 

In deze nieuwsbrief: 

p.1: 
De Ark heeft een schoollied! 
Speciale aandacht voor schoolclip. 

p.3         
Buitenschoolse activiteiten:  
Voorleesuurtje en sport op het plein. 

Afwezigheid mw. Jenny Beemster 

p.4         
Toetsen van het LOVS: 
Komende weken toetsweek! 
     
Nieuwsbericht van Welschap: 
BSO De Ark gaat open! 

p.5        
Van Sport-Service Kennemerland: 
Gratis sportles Gezonde Leefstijl 

Vakantierooster volgend schooljaar 

p.6         
Veldvoetbaltoernooi 

Korfbaltoernooi: 
Maandag aanmelden! 

U vindt de nieuwsbrief op https://arkheemskerk.nl/ouders/nieuwsbrief
of download de nieuwsbrief direct via https://deark.link/nb1819-nr13

Let op!
Tijdens het maken van de laatste pagina is er een kopieer-en-plak-fout ingeslopen bij de aanmeldstrookjes van de twee sporttoernooien. Wil uw kind meedoen met één van de toernooien, en/of kunt u begeleiden? Ga dan via deze link naar de verbeterde pagina met juiste aanmeldstrookjes: https://deark.link/nb1819-nr13-bijlage 

Mede namens mijn collega's, 
Met vriendelijke groet, 

Benjamin Pel 
directeur De Ark

De leerlingen, hulpouders en teamleden van De Ark
nodigen alle ouders van onze leerlingen uit voor onze jaarlijske kerstviering!

Kerstmusical

https://deark.link/kerst2018

 

Op woensdag 10 oktober hebben De Ark en Bibliotheek IJmond Noord de eerste Bibliotheek op school in Heemskerk geopend. Met gepaste trots hebben we de vernieuwde bibliotheek aan ouders, leerlingen en genodigden gepresenteerd.

Na de herfstvakantie ontvangen de leerlingen hun Ark-bieb-pas, waarmee ze de boeken officieel kunnen lenen. Daarnaast is iedereen (ook de leerlingen die dat nog niet waren) automatisch lid geworden van Bibliotheek IJmond-Noord, waardoor ze ook daar boeken kunnen lenen.

De samenwerking blijft niet beperkt tot alleen het vernieuwen van de kasten en boeken. In het lees- en mediaplan worden afspraken gemaakt over het leesonderwijs, het aanbod mediawijsheid, het stimuleren van leesplezier en het geven en volgen van diverse workshops over bovengenoemde onderwerpen. We zien uit naar een prachtige samenwerking.

Van de opening is verslag gedaan in Dagblad Kennemerland / NHD.nl:

20181011 Artikel dBos in NHD

Meer informatie over de Bibliotheek op school is te vinden op:
https://www.debibliotheekopschool.nl/

 

- PERSBERICHT -

Opening eerste Bibliotheek op school in Heemskerk

Op woensdag 10 oktober a.s. openen De Ark en Bibliotheek IJmond Noord de eerste Bibliotheek op school in Heemskerk. Om 10:10 uur zal de officiële opening plaatsvinden, in het bijzijn van alle leerlingen. Dhr. A. Schoorl, wethouder in Heemskerk, zal hier namens de gemeente Heemskerk bij aanwezig zijn.

Goed kunnen lezen is de basis voor al het leren. Lezen leer je tijdens de workshops (lessen) voor lezen, maar ook door veel en vaak zelf te lezen. Door ‘leesmeters’ te maken. Het is daarom heel belangrijk dat kinderen plezier hebben  in lezen. Met meer plezier in lezen gaan leerlingen meer lezen, worden ze beter in lezen, worden ze beter in taal en kunnen ze beter leren. Vrij lezen is daardoor goed voor begrijpend lezen, de schrijfstijl, spelling en grammatica. Kortom: het vormt een sterke basis voor de schoolcarrière. Onderzoek toont aan dat de aanpak van de Bibliotheek op school (dBos) bijdraagt aan positieve lees- en leerresultaten.

Op De Ark is lezen al decennia lang prioriteit in het onderwijsaanbod. Dit wordt jaarlijks gemarkeerd tijdens de Kinderboekenweek, waarin de school ook haar jaarlijkse voorleeswedstijd houdt. Dit jaar gecombineerd met de opening van de vernieuwde Bibliotheek op school.

De Ark en Bibliotheek IJmond Noord hebben een convenant gesloten voor de komende drie jaar. Medewerkers van de bibliotheek en medewerkers van de school werken nauw samen om dBos tot een succes te maken. Een compleet vernieuwde schoolbieb, een echte uitleen-computer en lidmaatschap van de bieb voor alle leerlingen zijn onderdeel van dBos. Lezen, mediawijsheid en ouderbetrokkenheid zijn speerpunten om het project tot een succes te maken. We heten u van harte welkom bij de opening!

Ouders en belangstellenden zijn welkom vanaf 9:30 uur.

 Banner 1080x400 Algemeen 4

2018 zomerarktie fb

ZomerA(r)ktie!


In de laatste schoolweek kregen alle leerlingen een Ark-zonnebril cadeau!
Met deze zonnebril doen we een leuke Facebook-Zomeraktie!

De zomera(r)ktie gaat zo:

• Zet jezelf zo origineel als je kunt met je Ark-zonnebril op een vakantiefoto.
• Zorg dat het schoollogo zo goed mogelijk zichtbaar is.
• Vraag papa/mama de foto op facebook te zetten met een vakantiegroet en tag @arkheemskerk.
• De foto komt daarmee op uw eigen tijdlijn, en zodra dit kan zetten wij de foto op de facebookpagina van school. (Hiermee zet u de foto openbaar online en geeft u toestemming voor het delen op social media kanalen van De Ark)

• Uit alle inzendingen van leerlingen wordt de enige echte Ark-handdoek verloot!

 

Vacature2018

Vacatures 
Onderbouwleerkracht 24 uur per week
Bovenbouwleerkracht 
16-24 uur per week

Steve JobsSchool De Ark is op zoek naar enthousiaste collega’s om het team te komen versterken.

De Ark is een kleinschalige basisschool op de grens van Heemskerk en Beverwijk. De Ark mag relatief klein in omvang zijn, maar heeft een grote onderwijsvisie. Sinds oktober 2016 werkt De Ark volgens het onderwijsmodel Onderwijs voor een Nieuwe Tijd (O4NT). Scholen die werken volgens dit model worden ook wel Steve JobsScholen genoemd. Steve JobSchool De Ark geeft leerlingen onderwijs op het niveau dat bij hen past, is talentgericht en werkt met de modernste leermiddelen.
Bij De Ark is gepersonaliseerd onderwijs samen-werken aan je eigen doelen.

Wat zijn kenmerken van De Ark?

• Binnen het O4NT-onderwijs wordt er gewerkt met persoonlijke leerplannen en wordt er lesgegeven in stamgroepen en tijdens workshops, waarbij ieder kind datgene leert waar hij/zij aan toe is.
• De onderbouw (leerjaar 1/2) krijgt de hele dag in de eigen stamgroep les. Kinderen die verder zijn, doen mee aan workshops voor niveau 3.
• De Ark is een christelijke school. Wij besteden aandacht aan de identiteit met de methode ‘Tref’. Uiteraard zijn alle leerlingen welkom, ongeacht hun geloofsovertuiging. 
• De Ark is een erkende Kanjerschool. Deze waardering geeft aan dat de school de uitgangspunten en lessen van de Kanjertraining succesvol heeft ingevoerd en hanteert in de school. 

• Voor verdere kenmerken verwijzen wij naar onze website: www.arkheemskerk.nl
Wil jij werken op een school die werkt volgens het O4NT-concept, en wil jij een bijdrage leveren aan het verder uitwerken van onze onderwijsvernieuwing? Kijk dan op www.arkheemskerk.nl/vacature voor meer informatie.

Sollicitatieprocedure

Word jij enthousiast als je dit leest en wil je de overstap maken? Stuur dan zo spoedig mogelijk een e-mailbericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Naar aanleiding hiervan ontvang je per mail bericht van ons.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Cindy Koster, P&O-adviseur op telefoonnummer 0251 217150 of met
Benjamin Pel, directeur Steve JobsSchool De Ark op telefoonnummer 0251 231569.

Meer informatie 

Download hier de schoolgids van De Ark

www.arkheemskerk.nl

www.fedra.nl

stevejobsschool.nl/sjs/

Klik hier voor een printbare versie van de vacature.