De ouderraad (OR) is een onmisbaar orgaan in de school. De OR houdt zich actief bezig met de organisatie van verschillende activiteiten, zoals de avondvierdaagse, feesten, etc. Daarnaast int de penningmeester van de OR de vrijwillige ouderbijdrage.

De OR bestaat dit schooljaar uit:

Voorzitter
Mw. Masha Gelaudie
(moeder van Finn en Verlijn)

De voorzitter van de ouderraad is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretaris
Mw. Karin Webbe
(moeder van Annika)

Penningmeester
Mw. Irene Honkoop
(moeder van Sanne en Chris)

De penningmeester van de ouderraad is te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Overige OR-leden
Dhr. Adriaan van IJsselmuijden
(vader van Daniël en Sophie)

Mw. Michella Tiggelman
(moeder van Mandy en Twan)

Mw. Marjon Kattouw
(moeder van Levi en Thijs)

De vrijwillige ouderbijdrage

Elk jaar vragen wij de ouders om een vrijwillige ouderbijdrage. Deze bijdrage is opgesplitst in twee delen. Het eerste deel is bestemd voor het schoolreisje (leerjaar1 t/m 7) of schoolkamp (leerjaar8). Het tweede deel is bestemd voor de gezellige en feestelijke activiteiten die we elk schooljaar voor de kinderen organiseren, zoals het Sinterklaasfeest, het Kerstfeest, het Paasfeest, sportactiviteiten enz.
Zoals u in de schoolgids kunt lezen is de ouderbijdrage een vrijwillige bijdrage. Vrijwillig is niet hetzelfde als vrijblijvend. Voor deelname aan schoolreis/schoolkamp geldt dat de bijdrage wel betaald moet zijn (uiterlijk 1 maand voor vertrek). Voor de feestelijke activiteiten geldt dat deze alleen kunnen doorgaan als het totaal aan ontvangen ouderbijdragen voldoende is om de kosten te dekken.

Voor dit schooljaar is de hoogte van de bijdrage per kind:

 

 

Deel 1

Schoolreis */ Schoolkamp

Deel 2

Algemene kosten

Totaal

Leerjaar 1 t/m 7

€ 24,50

€ 25,50

€ 50,00

Leerjaar 8

€ 90,00

€ 25,50

€ 115,50

 

*) Kinderen dienen minimaal 3 maanden op de basisschool te zitten om mee te gaan op schoolreisje. (zie schoolgids)

Behalve voor de activiteitein van de ouderraad wordt uw bijdrage voor de Pauzevervanging gevraagd. U leest er meer over via deze link (klik hier).

Het rekeningnummer van de ouderraad is

Komend jaar worden de bedragen op een nieuwe manier geïnd. U ontvangt hierover informatie aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Ouderhulp

De Ark is blij met de enthousiaste ouders in de school. Aan het begin van elk schooljaar zullen we ook weer een beroep op uw enthousiasme doen. Wij vragen ouderbegeleiding  voor o.m.: computerbegeleiding, documentatie, vieringen, sport- en spel, leesgroepjes, kleine reparaties. Via de info kunt u gevraagd worden voor één van de activiteiten. Deze ouderhulp staat los van het deelnemen aan de ouderraad.

dearkkikkaartSparen voor de OR met Vomar-KiK-kaart

Al enige tijd biedt supermarkt VOMAR de mogelijkheid om een paar extra euro’s te sparen. De ouderraad van De Ark wil hier graag gebruik van maken. Het extra geld wat we hiermee ophalen wordt gebruikt om extra dingen voor de kinderen mogelijk te maken. Denkt u hierbij aan zaken als het uitbreiden van buitenspelmateriaal, vernieuwingen aan het schoolplein, etc. Wij willen  graag profiteren van de actie. Ieder extra binnenkomend bedrag is welkom!

Meesparen is simpel!
Ouders/verzorgers  van onze leerlingen doen hun boodschappen bij de VOMAR en bieden bij het afrekenen de Klant Is Koningkaart (KIK-kaart) aan. Op de kaart worden de bestede bedragen bijgehouden. Ieder kwartaal maakt de VOMAR een half procent van de besteding automatisch over naar de rekening van de ouderraad. Als VOMAR klant verandert er niets, u spaart gewoon uw VOMAR-punten, het percentage van de VOMAR voor De Ark is extra en gaat niet ten koste van iets anders. Uitermate simpel dus.

Meer weten en/of uw KIK-nummer doorgeven? Leest u dan de aanvullende informatie op de brief van de OR. Deze is te vinden onder 'Nieuwsbrief" of via http://bit.ly/arkkikkaart

 

 

voorleeswedstrijd De Arkkinderen De Ark