De basisschool beslaat een belangrijk deel van het dagelijks leven van uw kind. De school is de plek waar uw kind het grootste deel van de week doorbrengt en waar het wordt gevormd. Het kind ontwikkelt zich van kleuter in groep 1 tot zelfstandige puber eind groep 8. Die gehele tijd zijn wij, u als ouders en wij als school, partners om uw kind datgene mee te geven dat voor zijn of haar deelname aan de maatschappij belangrijk is. Het opvoeden van een kind is een complexe taak, waarbij ouders en school elkaar nodig hebben.

De schoolgids is een middel om uit te leggen wat wij hierbij belangrijk vinden en waar onze verantwoordelijkheid ligt. We leggen uit hoe we onze tijd besteden, waar we de accenten leggen en waar we als school naartoe willen groeien. Ook leggen we verantwoording af over het afgelopen jaar en beschrijven we hoe we de kwaliteit van het onderwijs nog meer willen verhogen.

Naast inhoudelijke informatie over het onderwijs vindt u in deze gids veel praktische informatie, die gedurende het hele schooljaar van pas kan komen. Bewaart u de gids daarom goed!

Tijdens het schooljaar houden we u via de nieuwsbrieven, de website en De Ark-app de hoogte van nieuwtjes en (beleids)ontwikkelingen, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er op De Ark gebeurt.

Wij hopen dat deze gids u voldoende informatie geeft. Wanneer u nog vragen hebt, bent u van harte welkom om ons hierover te bevragen.

Wanneer u een oriƫnterende ouder bent, dan hopen wij dat deze gids u duidelijkheid zal geven over hoe het onderwijs op De Ark eruitziet. Daarnaast bent u uitgenodigd om kennis te komen maken met de school in een persoonlijk gesprek.

U kunt de schoolgids downloaden
via het menu 'Algemeen' --> 'Schoolgids', rechts op uw scherm.

voorleeswedstrijd De Arkkinderen De Ark