team1819

Op De Ark werkt een professioneel, betrokken team. Het team bestaat uit een aantal leerkrachten, een zorgcoördinator, een directeur en een schoolassistente.

Professioneel personeel
Professioneel personeelDe rol van de het personeel op De Ark is anders dan op een doorsnee basisschool. Leerkrachten van De Ark zijn, behalve dat zij instructie geven, vooral ook coach en begeleider. Zij stimuleren leerlingen door ze uit te dagen en telkens het maximale uit zichzelf te halen. Ze letten goed op zaken die extra aandacht nodig hebben of die minder soepel gaan.Ze helpen moeilijkheden te overwinnen. Interesses en mogelijkheden van leerlingen staan steeds centraal.Wij verwachten van onze coaches dat zij beschikken over 21e eeuwse vaardigheden. Daarmee kunnen ze de ontwikkeling van onze leerlingen goed begeleiden.We verwachten van ons personeel dat ze zich voortdurend ontwikkelen, door teamscholing en individuele scholing.De namen van onze teamleden, de functies van het personeel en de stamgroepen waarvan de leerkrachten coach zijn, staan vermeld in de kalender die u aan het begin van het schooljaar hebt/zult ontvangen.

Stagiair(e)s
Stichting Fedra heeft een samenwerkingsovereenkomst met Pabo Inholland om jaarlijks 40 studenten te begeleiden. Wij hebben daarom regelmatig Pabo studenten in de school die hun stages bij ons lopen. Wij hebben als school een belangrijke rol in het opleiden en begeleiden van de studenten. Zij leren het vak van leerkracht bij ons in de praktijk. Daarvoor nemen zij (delen van) lessen/workshops over van de leerkrachten/specialisten en doen zij (observatie)opdrachten in de groep. Leerkrachten in Opleiding (LIO; vierdejaars studenten) mogen zelfstandig lesgeven, de eigen leerkracht(en) krijgt/krijgen dan andere taken buiten de klas. Naast de pabo stagiaires hebben wij stageplaatsen voor jongeren die een MBO opleiding doen. Deze stageplaatsen bieden wij op verzoek van de leerling of de MBO opleiding zelf aan, wanneer wij voldoende mogelijkheden zien om de leerling goed te begeleiden.

Bereikbaarheid
De coach/stamgroepleerkracht staat iedere ochtend bij de deur van de stamgroepruimte om de kinderen welkom te heten. U kunt van die gelegenheid gebruik maken om de coach op de hoogte te stellen van kleine actualiteiten die van belang kunnen zijn voor de schooldag.Wanneer u het personeel inhoudelijk wilt spreken, kunt u een afspraak maken voor ná schooltijd. Na schooltijd is een beter moment voor een gesprek, omdat de leerkracht dan niet de verantwoordelijkheid heeft over de leerlingen. Hierdoor kan een leerkracht rustiger aan het gesprek deelnemen en meer tijd voor u reserveren. Heeft u geen afspraak met de coach, maar wilt u haar wel na schooltijd bereiken, dan geldt in de regel dat het personeel tot minimaal een uur na schooltijd op school aanwezig is. 

Personeel is thuis niet bereikbaar voor ouders en kinderen. U kunt de school ’s ochtends vanaf ± 8:00 bereiken tot ’s middags ± 16:30 uur.

U kunt ook via e-mail contact opnemen met teamleden. U mailt hiervoor naar:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Voorbeeld: Leerkracht Steve Jobs zou als mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gebruiken). Houdt u er rekening mee dat mails alleen tijdens werktijd worden gelezen.